Subwoofer do auta

Jeden kamarád mi nabídl zesilovač do auta na 12V, že už ho nepotřebuje a neví co s ním. Napadlo, že bych mohl vylepšit basování reproduktorů v Jeepovi tím, že bych si tam dodělal subwoofer. Už léta skladuju dva TESLA basové reproduktory, taky nevím co s nima, ale vyhazovat je nechci. Ale už teď značnou část kufru zabírá rezerva, tak další krabice asi nepřipadá v úvahu. Jelikož kolo Jeepa není zrovna malé, napadlo mě vestavět subwoofer dovnitř disku kola. A celý subwoofer bude sloužit jako taková „velká matice“ na přišroubování rezervního kole na bok kufru. Vyzkoušet to můžu … bude to v podstatě „jen za práci“ tak si alespoň vyzkouším lepení oblých tvarů ze dřeva. To byl duben 20Nejdřív oměřit, udělat nákres a kostru.

Po té tělo obalit 3mm překližkou, kterou mi dal zase jiný kamarád, jako prokladovou, „nepohledovou“. Vybral jsem nejhezčí stranu nejhezčího dílu jako „poslední“ vrstvu, a začal lepit jednotlivé vrstvy. Asi nejsložitější bylo vyměřit a říznout správnou délku té překližky, aby „nebyl vidět spoj“ a současně se to neboulilo při stahování… to byla fakt zdlouhavá práce…

Když to viděla Jiřinka, říkala že to je škoda schovat do auta, že by se to mělo dát někam na viditelné místo. Konkrétní uplatnění ale nenašla, tak mi dřevěný válec zůstal nadále pro potřeby mého subwooferu.

Jelikož cívky na výhybky stojí hrozně moc peněz, na inzerát jsem koupil výhybku z nějakého TESLA reproduktoru, která má cívky pořádné, ale byla jen jedna a tak byla levná.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *